Tilaa uutiskirje

Jalostajan hernekeitto

Jalostajan hernekeitto


Torstai on Suomessa perinteisesti hernekeittopäivä ja monissa kodeissa selvitään silloin ruuanlaitosta helpolla. Metallinen säilykepurkki kauppakassiin, avaus repäisymekanismin avulla, sisältö tyhjennetään kattilaan, lisätään puoli purkkia vettä, sekoitetaan ja annetaan kiehahtaa. Ruoka on valmista.

Ikonista keltaista 435 gramman purkkia ei tarvitse kauan etsiä kaupan säilykehyllystä, se erottuu jo kauas. Jalostajan hernekeittoa on myyty kaupoissa jo vuodesta 1952. Jalostaja-tuotemerkin kehitti Huhtamäki-yhtymä, ja hernekeittoa valmistettiin yhdessä lihapyörykkä- ja tillilihasäilykkeen kanssa. Huhtamäki myi tuotemerkin sittemmin Unileverille. Nykyisin tuotemerkin omistaa Lunden.

Perinteisen hernekeiton lisäksi valikoimaan on lisätty ajan trendin mukaisesti niin kasvisversio kuin reilusti lihaisa hernekeittokin. Myös eri kokovaihtoehtoja on lisätty valikoimiin, joissa kaikissa on sama tuttu metallipakkaus ja design. Uusinta uutta on, että Jalostajan hernekeittoa ja sen kasvisversiota myydään myös pystypusseissa!

No Comments Yet.

Kommentoi julkaisua