Tilaa uutiskirje

Afrikan Tähti

Afrikan Tähti

Kari Mannerla suunnitteli Afrikan tähden 19-vuotiaana vuonna 1951. Pelistä tuli hyvin suosittu Suomessa, ja sitä on myyty kansainvälisesti yli neljä miljoonaa kappaletta. Peli on aikojen saatossa käännetty yli kuudelletoista kielelle, mutta suurimman suosion se on saavuttanut Pohjoismaissa. Yli puoli vuosisataa myöhemmin sitä pelataan edelleenkin alkuperäisellä pelilaudalla.

Afrikan tähti on pysynyt myydyimpien lautapelien joukossa Suomessa jo yli 60 vuotta, ja peliä on kutsuttu sukupolvia yhdistäväksi suomalaisten kestosuosiksi. Ikonisen kansikuvan maalasi Seppo Heinonen, joka oli myös vuosina 1957–1961 töissä pelin alkuperäisellä kustantajalla Tilgmannilla. Pakkauksen alkuperäinen kansi on laajalti tunnettu ja se on ollut jatkuvassa käytössä muuttumattomana yhtä pitkän ajan.

Pelissä on tarkoitus löytää timantti, Afrikan tähti. Pelin säännöt ovat yksinkertaiset: pelaajat etenevät Afrikan kartan pohjalta tehdyllä pelilaudalla noppaa heittämällä ja kääntävät pahvisia laattoja aarteiden löytämiseksi. Aarteista saaduilla rahoilla voi nopeuttaa pelilaudalla etenemistä. Pelin voittaa pelaaja, joka löytää Afrikan tähden ja vie sen Tangeriin tai Kairoon.

Comments are closed.