Tilaa uutiskirje

Aikuisten joulukalenterit lisäävät suosiotaan

Aikuisten joulukalenterit lisäävät suosiotaan

Joulukalenteri, jonka luukuista tuli pelkkiä kuvia, on edustanut jo kauan mennyttä maailmaa. Jo vuosikymmenten ajan kalenterin luukkujen takaa on löytynyt erilaista makeaa syötävää, etupäässä suklaata. Nyt kaupoissa on lapsille tarkoitettuja adventtikalentereita, joista paljastuu karkkia ja pieniä tai vähän isompiakin leluja, esimerkiksi legopaketteja. Ilo kalenterinluukkujen avaamisesta ei kuitenkaan katoa iän myötä!

Kaupoissa on myös runsas valikoima aikuisille suunnattuja, erilaisia pieniä pakkauksia sisältäviä kalentereita. Aikuisten kalentereista paljastuu ihonhoitotuotteita, alkoholijuomia, alusvaatteita ja vaikka mitä. Suurin osa kalentereista on suunnattu naisille kosmetiikkasisältöineen, mutta markkinoilta löytyy myös paljon miesten tuotteita sisältäviä joulukalentereita. Miten olisi piccolopullo kuohuvaa joka päivä ennen joulua? Sen luukkujen avaaminen kannattaisi melkein jättää ainakin työpäivinä iltaan. Tai jos valitsee alusvaatteita sisältävän kalenterin, ei tarvitse pestä pikkupyykkiä koko  joulukuussa!

Kalentereita löytyy markkinoilta niin paljon, että jokainen löytää itselleen sopivan: fitness-elämäntapaa noudattavan kalenterinluukkujen takaa löytyy proteiinipatukoita ja nautiskelijoille on tarjolla teepakkauksia tai 24 pullon settejä pieniä alkoholipulloja. Jopa lemmikeille –
ainakin kissoille ja koirille – on olemassa omansa.  Joulukalenterissa suklaalle saadaan moninkertainen kilohinta, ajattelee moni. Otimme selvää, lisääkö pakkaus arvoa tuotteelle.

Klassikkomakujen ystävälle
Fazer

Suklaanystävän valinta joulukalenteriksi on ilmiselvästi Fazer. Karl Fazerin kauniin kalenterin kannessa on kuva Kluuvikadusta jouluasussa vuodelta 1937. Kalenteri sisältää 175 grammaa eri makuisia suklaakonvehteja. Kalenterin hinta on K-verkkokaupassa 7,49 euroa eli suklaan kilohinnaksi tulee 42,80 €/kg. Samassa verkkokaupassa halvimmat paperikääreessä olevat konvehdit maksavat 14,78 €/kg eli tuleehan kalenteripakkaukselle vähän hintaa.

Fazer Makeisten viestintäjohtaja Liisa Eerolan mukaan suklaakalenteri on erikoissesonkituote, jossa pakkauksella on erityinen merkitys. Kalenterissa tulee olla 24 irtopakattua tuotetta omissa ”yksiöissään”. Juuri näistä syistä perinteikkään suklaakalenterin valmistamista ei voi täysin verrata sisällä olevien tuotteiden muihin pakkaustyyppeihin. Konvehteja on myynnissä myös käärittyinä irtotuotteina, joten jos ei halua ostaa valmista joulukalenteria, tuotteita voi ostaa myös muissa pakkausmuodoissa, hän ehdottaa.

Teensiemailijan unelma
T2

Australialainen T2-teevalmistajan kirjamaisen kalenterin luukuista löytyy 12 erilaista teelaatua, joista riittää siemailtavaa jokaiselle joulukuiselle päivälle joulupäivään saakka. T2-yritys on suunnitellut joulukalenterin – samoin kuin joulukuuseen ripustettavat joulupakkauksetkin – yhdessä Metsä Boardin pakkaustiimin kanssa. Kalenterin ja ripustettavien pakkausten materiaalina on käytetty MetsäBoard Pro FBB Bright -ensikuitukartonkia.
Kalenteri maksaa brittiläisessä John Lewis -ketjun verkkokaupassa 20 puntaa ja sisältää 51 grammaa teetä eli selkeästi pakkaus tuo lisäarvoa sisällölleen.

Hänelle, jolla on reikäiset sukat
Happy Socks

Happy Socks tarjoaa kahta erilaista molemmille sukupuolille sopivaa joulukalenteria. Joulukalenteri sisältää 24 paria värikkäitä sukkia. Kalenteri maksaa 200 euroa eli yhdelle sukkaparille jää hinnaksi 8,33 euroa. Yksittäin tilattuina brändin sukat maksavat noin 9 euroa, mutta esimerkiksi neljän sukkaparin setin laatikossa saa verkkokaupasta 30 eurolla.

Kotimaista ylellisyyttä
Lumene

Lumenen joulukalenteri on toimituksen suosikki! Kalenterin luukuista paljastuu 24 yrityksen tuotetta, mm. voiteita ja meikkituotteita. Kalenterin hinta on noin 80 euroa ostopaikasta riippuen, ja sen tuotteiden yhteenlasketuksi arvoksi yritys ilmoittaa 190 euroa. Hintavertailua on vaikea tehdä, koska kalenterin tuotteet ovat pienemmissä pakkauksissa kuin brändin yksittäin myynnissä olevat tuotteet. Pakkauksesta paljastuvat tuotteet ovat riittoisia, ja pienet purnukat on kätevä ottaa mukaan vaikka matkalle.

Kuohujuomien kokeilijalle
The Sparkling Fizz Calendar

Miltä kuullostaisi 24 piccolopullollista kuohuvaa joulunodotukseen? Brittiläinen First4 Hampers-yritys on koostanut eri valmistajien pulloista kalenterin, jonka luukkujen takaa paljastuu yksi aito shamppanjapullollinenkin. Kalenterin hinta on 125 puntaa brittiläisessä verkkokaupassa. joka vastaa suunnilleen samaa, kuin yksittäin ostettuina pullojen hinta olisi. Harmi kyllä, mutta verkkokauppa ei lupaa toimittaa tuotetta Suomeen.

No Comments Yet.

Kommentoi julkaisua