Tilaa uutiskirje

Balmuir on viimeisteltyä luksusta

Balmuir on viimeisteltyä luksusta

Laatu, luotettavuus, joustavuus, aitous.
– Brändille on tärkeää erottua muista. Me erotumme muun muassa korkean laadun, luonnonmateriaalien ja pakkauksen avulla, sanoo Balmuir-brändin takana olevan Wheslyn Oy:n toimitusjohtaja Heidi Jaara. Balmuir haluaa olla lahja ihmiseltä ihmiselle.

Viimeisteltyä, mutta aitoa. Balmuirin lippulaivamyymälä Helsingin Pohjoisespalla on kaunis kuin koru. Tuoteryhmiä on paljon, samoin tuotteita. Lifestyle-brändin tuotevalikoimassa on sisustus- ja lahjatuotteita, vaatteita, asusteita ja kosmetiikan tuotteita.
Avainsana on laatu kaikessa tekemisessä. – Laatu on aina muodissa. Tavoitteenamme on aina paras. Se pätee niin palveluun, tuotteisiin, pakkauksiin kuin liikepaikkoihinkin, sanoo Heidi Jaara.
Tällä hetkellä tuotteita viedään 70 maahan ja myymälöitä on Helsingin lisäksi Oulussa, Lahdessa ja Porissa. Rovaniemen liike toimii franchising-periaatteella. Viimeisin oma myymälä avattiin kesällä Tukholmassa. Tuotteita myydään myös monissa eurooppalaisissa laatutavarataloissa, samoin kuin Japanissa, Koreassa ja Venäjällä. Useissa niissä se on ainoa edustettuna oleva pohjoismainen brändi.

Kumppanien jaettava arvomaailma
Balmuir on perheyritys, joten myös kaikki brändin tuotteet on valmistettu perheomisteisissa yrityksissä. Kumppanit on valittu tarkan seulan läpi. – Yhteistyöyritystemme pitää toimia korkean moraalisen ja eettisen toimintatavan mukaisesti. Arvostamme rehellisyyttä ja vastuullisuutta. Haluamme työskennellä ihmisten kanssa, jotka jakavat samanlaisen arvomaailman kanssamme. Toiminnassamme pitää yhdistyä inhimillisyys ja osapuolten keskinäinen kunnioitus.
Tämä varmistetaan toimimalla tiiviissä yhteistyössä alihankkijoiden kanssa. Tuotteissa käytetään maailman hienoimpia luonnonmateriaaleja, mm. nahkaa, mohairia, kasmiria, pellavaa. Yhteistyötä tehdään vain sellaisten yritysten kanssa, joilla on tarjota aidot materiaalit, joita aidot työntekijät työstävät.
– Olemme aivan kädestä pitäen opastaneet monet alihankkijamme siihen, mitä me haluamme. Lisäksi olemme muun muassa rahoittaneet nollasta kaksi alihankkijayritystämme.
Brändin huivit valmistetaan pääosin Italiassa, lakanat ja pyyhkeet Portugalissa. – Kaikki tuotetaan niin lähellä kuin mahdollista, Heidi Jaara sanoo.

Pakkaus viimeistelee luksuksen
Myös yrityksen pakkaukset valmistetaan Portugalissa. Luksusbrändille on tärkeää erottua muista, ja pakkaukset auttavat siinä. – Pakkaukset ovat olleet tärkeä osa tuotettamme aivan yrityksemme alusta lähtien. Olemme lahjabrändi, ja haluamme tarjota asiakkaillemme viimeistellyn lahjan pakkauksineen.

Tuotteet pakataan pahvikoteloon, johon myyjä tekee nauhasta rusetin.
– Rusetti tehdään aina asiakkaan katsellessa, emme tee niitä ikinä valmiiksi aivan tarkoituksella. Tavoitteenamme on viestiä, että pakkauksen tekee ihminen, lahjaksi toiselle ihmiselle. Uudet työntekijämme pääsevätkin aina ensimmäisinä tehtävinään ”rusettikoulutukseen”.
Yrityksen lahjakortit pakataan kuten lahjat, laatikkoon, jossa on ympärillä naru.

Erottua voi myös olemalla esillä
Alan tärkeillä messuilla ja näyttelyissä näkyminen on brändille erittäin tärkeää, erityisesti yrityksen alkuvaiheessa, vaikka halpaa se ei olekaan. – Esimerkiksi Maison & Object -messuosallistuminen Pariisissa merkitsi yli 100 000 euron investointia.
Tällä brändi kuitenkin erottui ja alkoi saada tunnettuutta. Nykyisin tunnettuutta lisätään messujen lisäksi esimerkiksi blogi- ja muilla sosiaalisen median vaikuttajamarkkinoinnilla ja asiakasilloilla.

Haastava logistiikka
– Tuotteen suojaaminen on pakkauksen tärkein tehtävä. Meille tulee tuotteita monilta alihankkijoilta ja myös lähetämme tavaroita pitkin maailmaa. Pakkauksen laadussa ei kannata säästellä!
Huolellinen pakkaaminen on tärkeä osa Balmuirin alihankkijoiden vaatimuksia. Myös logistiikkakumppanit on syytä valita tarkasti.
– Yrityksen alkuvaiheessa meillä oli paljon haasteita juuri kuljetusten kanssa, laatikot saattoivat tulla perille märkinä tai niitä oli selvästi nakeltu kovakouraisesti matkan varrella. Näin toimivat ovat logistiikkayhtiöitä, joissa laadulla ei ole selvästikään väliä ja se tulee meille kalliiksi.
Nyt kuljetuspalvelut on valittu yhtä tarkasti kuin muutkin yhteistyökumppanit. – Tiettyjä kuljetusyrityksiä emme enää suostu käyttämään. On ajanhukkaa ja niin tehotonta, jos alihankkija lähettää meille valmistamansa laatutuotteet ja kuljetusfirma pilaa ne. Pääasiassa käytämme DSV-kuljetusliikkeen palveluita sekä tuonnissa että viennissä.

Avaamiselämys myös verkkokaupasta
Omien myymälöiden ja jälleenmyyjäverkoston lisäksi Balmuirilla on myös verkkokauppa.
– Myös verkkokaupan kautta hankitusta tuotteesta pitää saada samanlainen boutique-avaamiskokemus kuin kaupasta ostetun tuotteen kanssa tulee.
Tuotteita lähetetään pitkin maailmaa, joten verkkokaupan pakkausten laadussa ei kannata säästellä. – Olisi kuitenkin tyhmää ja resurssien haaskausta, jos pakkaus ei kestäisi kuljetusta. Investointina pakkaus ei ole halpa. Laadukkaita lahjalaatikoitamme voi myös jatkokäyttää, ja säilyttää niissä vaikkapa koruja, huiveja tai vöitä.
Kesken keskustelumme Heidi Jaara keskeyttää puheen ja huomaa ohikulkijan yllä yrityksensä tuotteen.
– Tuotteiden näkeminen käytössä ilahduttaa aina.

Balmuirin tarina juontaa juurensa Nokia Networksiin ja Kempeleelle. Heidi Jaara toimi vuosia Nokia Networksin ostotoiminnoissa. Ostojen tekemisestä huimaan suosioon nousseella brändinomistajalla on siis pitkä kokemus, mutta äidiltä peritty luovuus ei päässyt nokialaisena valloilleen. – Lapsiakaan ei alkanut toiveesta huolimatta kuulua, ja se vei syviin vesiin. Piirtelin lehtiööni ja mietin, ottaisinko Marimekon Kirsti Paakkaseen yhteyttä, mutta en uskaltanut.
Sen sijaan Jaara uskaltautui hyppäämään pois verkkoliiketoiminnasta ja loi itselleen työpaikan. Syntyi Balmuir.
– Päästin luovuuteni valloilleen. En markkinoinut, mutta asiakkaita alkoi tulla ”word of mouth” -periaatteella.
Koitti hetki, kun Heidi Jaara tunsi itsensä hyvin väsyneeksi ja epäili sairastuneensa. Sairautta se ei kuitenkaan ollut, vaan nyt 9-vuotias lapsi ilmoitti tulostaan.
– Kun luovuuspatoutuma pääsi irti, myös jokin muu patoutuma hellitti.
Myös aviomies Juha Jaara on nykyisin töissä perheyrityksessä. Yrityksen ja nykyisin nelihenkisen Jaaran perheen kotipaikka on edelleen Kempeleessä.
– Minun pitää päästä pois valosaasteesta luonnon keskelle. Aina ei tarvitse olla kaikkien saatavilla. Luovuutta hukkuu maailman syliin, mutta kotipäivinä on aikaa ajattelulle. Myös sähköpostia olen rajoittanut eikä tv:tä ole.
– Vaikeinta työssä on esimiehenä toimiminen, siitä minulla ei ollut ennen yrittäjyyttä kokemusta. Esimiehenä olen 365 päivää vuodessa
epämukavuusalueellani.
Yrityksen liikevaihto on kasvanut koko sen 11-vuotisen historian ajan. Viime vuonna kasvua tuli huimat 42 prosenttia. – Kasvu vaatii henkilökuntaa. Viime ja tänä vuonna olemme työllistäneet yli 20 uutta työntekijää per vuosi. Kasvuyrittäjän pitää laajentua. Työllistämme ihmisiä, joilla on potentiaalia ja halua kasvaa, nuppuja, jotka voivat puhjeta kukkaan meillä.
– Olemme mieheni kanssa molemmat visionäärejä. Raha vain asettaa rajoitteita visioillemme eli ihan kaikkia visioita emme pääse toteuttamaan. Yrittäminen ei ole helppoa, ja yrittäjällä on oltava hyvä lähipiiri, joilta saa tukea. Se vaatii myös tukiporukalta paljon.

3 kysymystä

Mikä on suosikkipakkauksesi?
Lentokentillä myytävät Lindt-suklaabrändin kausipakkaukset ovat hienoja, ne on viety visuaalisesti loppuun.

Mistä pakkauksesta et luovu?
Dom Perignon -pullon hienosta pakkauksesta, jonka olemme saaneet lahjaksi Kimi ja Minttu Räikköseltä.

Miten kierrätät?
Kierrätän kaiken. Kotimme lähellä on kierrätyspiste, jonne viemme lajitellut pakkaukset. Kierrätys on lähellä arvomaailmaamme, ja ainakin uusi sukupolvi pystyy kierrättämään kaiken. Kierrätykseen menevät tyhjät pullot ja lehdet muuten säilytetään yrityksemme nahkaisessa arkussa, johon on lisätty pyörät alle.

No Comments Yet.

Kommentoi julkaisua