Tilaa uutiskirje

Beebalm voitti PackSummitin opiskelijakilpailun

Beebalm opiskelijakilpailun voittoon

Pakkausyhdistyksen järjestämän opiskelijakilpailun pitching-kierros sekä palkintojenjako pidettiin PackSummit 2017-tapahtumassa.

Kuusi parasta konseptia pääsivät esittelemään ratkaisujaan tuomariston eteen.

Tuomaristo koostui arvovaltaisista asiantuntijoista. Mukana olivat Virpi Korhonen, Package Testing & Research oy:n toimitusjohtaja, Markus Joutsela, Aalto-yliopiston visuaalisen viestinnän muotoilun lehtori  sekä Raul Hartman, Läntmannen Cerealian pakkauskehityspäällikkö.

Tuomaristo: Virpi Korhonen (vas.), Markus Joutsela sekä Raul Hartman.

 

Voittoon ylsivät Lara Ala-Olla ja Anneli Tyrväinen Beebalm -pakkauskonseptillaan.

Beebalm -pakkauskonsepti.

 

Jaetulle toiselle sijalle ylsivät Helsingin yliopiston Noora Smolander, Anu Liukkonen, Emma Mentula ja Kaisa Kätkä HerkkuPak -makeispakkauksella sekä Lahden Muotoiluinstituutin Minttu Kettunen, Julia Töyrylä, Ilari Jounila Safkis -take away -ratkaisullaan.

HerkkuPak -makeispakkauksen pitching -osuus.

 

 

Safkis -take away -pakkauskonsepti.

Lara Ala-Ollan ja Anneli Tyrväisen Beebalm-pakkaus ja sen viestimä ekologinen ja vastuullinen ajatusmaailma kiehtoivat tuomaristoa.

Beebalm on huulirasvapakkaus on valmistettu 100 % biohajoavista materiaaleista: mehiläisvahasta, kartongista ja kankaasta. Graafinen ilme on toteutettu täysin ilman mustetta laserleikkaamalla. Pakkauksen ideana on, että kun huulirasva on käytetty loppuun, voi huulirasvan pakkauksena toiminutta mehiläisvahaa ja kangasosaa käyttää kankaiden päällystämiseen ja kosteudelta suojaamiseen. Näin pakkaus on saatu kokonaan hyötykäyttöön.

Kilpailun tuomaristo piti kilpailua korkeatasoisena. - Finaaliin päässet kuusi työtä olivat tuomariäänien yhteispisteiden perusteella vain muutamien pisteiden päässä toisistaan, kun töitä arvioitiin useammalla kriteerillä. Voittajaksi valikoitui lopulta Ala-Ollan ja Tyrvänäisen  Beebalm-huulirasvapakkaus, joka erottui edukseen kunnianhimoisella designilla, jossa ekologinen ja vastuullinen arvomaailma oli aidosti läsnä. Luonnollisten materiaalien käyttö, mehiläisvaha, kartonki ja kierrätyskangas tukivat pakkauksen vastuullista ja ekologista kokonaiskonseptia ja toiminnallisuutta ja myös pakkauksen sekundäärikäyttö oli hienosti mietitty. Graafinen toteutus oli taidokas ja hienostunut ja tuki tuotteen luonnollista mutta arvokasta vaikutelmaa. Hyvä pakkaus luo lisäarvoa kuluttajalle, kertoo tuomariston jäsen Markus Joutsela.

Comments are closed.