Tilaa uutiskirje

Eroon muovista – pilli osaksi tuotetta

Eroon muovista - pilli osaksi tuotetta 

Samaan aikaan kun Englannin kuningatar kielsi muovipillien käytön hovissaan, suomalainen Her Majesty´s Drinking Box on kehittänyt pakkauskonseptin ''Skip A Straw'', joka tekee tarpeettomaksi erillisen muovisen pillin ja sen suojuksen pillimehupakkauksessa. Innovaatio poistaa irtonaisista pakkauksen osista syntyvän roskaantumisongelman. Innovaation materiaalina on sama nestekartonki tai mikä tahansa muu materiaali kuin muussakin pakkauksessa, ja pilli on integroitu pakkaukseen. Näin koko pakkaus on samaa materiaalia ja se on mahdollista kierrättää kokonaan nestekartonkipakkauksen mukana.  

Idea pakkauskonseptiin syntyi toimitusjohtaja Mika Salomäen omasta arjesta, kun pillimehupakkauksen epäfunktionaalisuus tuotti päänvaivaa. Salomäen yritys on erikoistunut patentoimaan ja kehittämään uusia ympäristöystävällisiä ratkaisuja, jotka edistävät kestävää kehitystä. Salomäellä on kokemusta myös patentti ja tavaramerkkitoimisto Salomäki Oy:stä, josta tullut kokemus auttoi innovoinnin kehittämisessä.  

Yritys on liikkeellä oikeaan aikaan, mikäli EU:n aikoo kieltää muovipillit alueellaan. Pakkauskonseptille on haettu kansainvälistä patenttia, ja halu saada tuote kauppoihin on kova, sillä vastaavaa pakkausta ei markkinoilta vielä löydy. 

Innovaatiota on myös tutkittu kuluttajilla sen kehitysvaiheessa. Kuluttajatutkimus osoitti, että kuluttajat olisivat valmiita maksamaan pakkausinnovaatiosta 34 prosenttia enemmän kuin perinteisellä muovipillillä varustetusta mehusta. 
- Tämä on yrityksemme ensimmäinen tuote, mutta jatkoa uusille pakkausratkaisuille on luvassa. Tavoitteena on luoda pakkausratkaisuperhe, joista jokainen innovaatio auttaisi ratkaisemaan jonkin pakkausongelman. 

Kirje kuningatar Elisabethille on jo lähetetty, ja pakkauskonseptia tarjottaneen hoville, kun itse tuote on valmis.

Juttu julkaistu Pakkaus-lehdessä 4/2018

No Comments Yet.

Kommentoi julkaisua