Tilaa uutiskirje

Kaura edellä markkinoille

Kaura edellä markkinoille

Helsingin Mylly voitti vuoden 2017 lopulla Overnight Oats Mix -tuorepuurollaan Lidlin järjestämän Viedään Suomi-ruoka maailmalle! -kilpailun. Raati perusteli Helsingin Myllyä asiakaslähtöiseksi yritykseksi, joka toimii jo nyt viennin edistämiseksi. Tuorepuuroa kehuttiin myös kansainvälisiin ruokatrendeihin sopivaksi ja potentiaaliseksi menestyjäksi eri markkinoilla.

Helsingin Mylly on Suomen suurin luomuviljan jalostaja. Kolmasosa yrityksen liikevaihdosta tulee viennistä, ja tuotteita viedään ympäri maailmaa. Tähän asti vientiin on mennyt pääosin luomukaurasta jalostettuja tuotteita, kuten hiutaleita, jauhoja, leseitä ja rouheita yritysasiakkaille.
– Kaurayksikkömme Vaasassa kasvaa koko ajan, sillä kauratuotteiden kysyntä on kovassa kasvussa. Suurin osa vientituotteistamme valmistetaan siellä. Suomalainen luomukaura on maailmalla tunnettu ja arvostettu, kertoo Helsingin Myllyn markkinointijohtaja Riitta Salenius-Mela.

Viennissä Helsingin Mylly toimii Helsinki MIlls -brändillä. Tähän asti brändin kuluttajatuotteita on ollut valikoimissa Venäjällä, jatkossa vientiä tullaan laajentamaan myös muihin maihin. Tätä varten kuluttajabrändiä on uudistettu merkittävästi. Mainostoimistokilpailutuksen ja kuluttajatestauksen jälkeen uusi ilme on nyt viittä vaille valmis lanseeraukseen.
– Testasimme brändin ja pakkausdesignin usealla markkinalla. Tarkoitus oli löytää ilme, joka on universaali ja toimiva eri markkinoilla. Pakkauksella on erittäin tärkeä rooli erityisesti silloin, kun ei ole mahdollisuutta suuriin mediainvestointeihin.

Pakkaus viestii vastuullisuutta

Kaikissa Helsingin Myllyn yksiköissä on käytössä vihreä sähkö. Kaurahiutaleiden jalostus ja kauran käsittely vaatii paljon lämpöenergiaa. Helsingin Myllyn Vaasan yksikössä on oma biovoimalaitos, joka tuottaa kaurankuorijätteestä lämpöenergiaa, minkä ansiosta kaikki siellä jalostetut tuotteet on valmistettu ilman fossiilisia polttoaineita. Aiemmin kaurankuorijäte meni rehuksi, tai kaatopaikoille.
– Hiutalepakkauksissamme on merkintä siitä, että tuote on valmistettu sataprosenttisesti uusiutuvalla energialla. Pakkauksemme viestivät myös suomalaisuudesta, aitoudesta, herkullisuudesta ja puhtaudesta, Riitta Salenius-Mela toteaa.

Kuluttajat ovat kommentoineet, että yrityksen gluteenittomien tuotteiden liilat pakkaukset löytyvät muuten samankaltaisesta valikoimasta helposti.

Brändiin ja pakkauksiin panostaminen on kannattanut

Riitta Salenius-Mela asettelee pöydälle valtavan määrän tuotteita toisensa jälkeen. Esille tulee niin värikkäät Muumituotteet - murot, puurot ja lettujauho, myslit ja jauhot, kuin violetit gluteenittomat tuotteet ja lisäksi perinteisemmät hiutalepakkaukset. Myös voitokkaan tuorepuuron pakkaukseen pääsee tutustumaan lähemmin.

– Uudistimme Myllärin -brändin ja pakkaukset vuonna 2013. Uudistuksen pohjalla oli kattava kuluttajatutkimus. Halusimme tietää, miten kuluttajat tuntevat brändimme, käyttävät sitä sekä mitä mielikuvia siihen liitetään ja miten se pärjää kilpailijoita vastaan. Nyt tutkimus tehdään joka  toinen vuosi, jotta saamme tietoa brändin kehityksestä, sekä tunnettuuden ja käyttäjämäärien kasvusta. Joka kerralla olemme suoriutuneet aina edellistä paremmin, Riitta Salenius-Mela iloitsee.

Helsingin Mylly on suomalainen perheyritys, joka kehittää, valmistaa ja myy erilaisia viljatuotteita kuluttajille, ammattikeittiöille, leipomoille ja muulle teollisuudelle. Yrityksellä on takanaan rikas historia, joka alkaa jo 1930-luvulta. Pääkonttori siirtyi Sörnäisistä Järvenpäähän 1992, jolloin rakennettiin myös uusi, moderni jauhomylly. Yrityksellä on myös kaksi muuta tuotantolaitosta: Vaasassa sijaitseva kauramylly sekä Närpiössä muro- ja myslitehdas.

Juttu julkaistu Pakkaus-lehdessä 2/2018

No Comments Yet.

Kommentoi julkaisua