Tilaa uutiskirje

Kaurankuoresta paperia Tervakoskelta

Kaurankuoresta
paperia Tervakoskelta

Tervakoskella Janakkalan kunnassa on erikoispaperitehdas, jolla on pitkät perinteet. Tehtaan perusti Gustav Nordenswan jo 1818 eli tehdas on Suomen vanhimpia yrityksiä. Vuodesta 1999 lähtien tehdas on kuulunut itävaltalaiseen delfort-konserniin. Tehdas on erikoispaperien osaaja, ja Tervakoskella innovoidaan, valmistetaan ja myydään erikoispapereita yli 60 maahan. Viimeisin kaupallistettu innovaatio on kaurankuoresta valmistettu leipäpussi Fazerille.

Tervakosken eniten käsissä kulunut tuote on setelipaperi, jota yrityksessä valmistettiin koko Suomen markkavaluutan olemassaolon ajan eli yli sata vuotta. Suomen siirryttyä eurovaluutan käyttöön setelipaperin valmistus siirtyi markkojen mukana historiaan. Nykyiset eurosetelit valmistetaan muualla Euroopassa.

Ohuen ohutta tuoteselosteisiin
Tervakoskella valmistetaan kuitenkin monia erikoispaperituotteita. Paperia tarvitaan moniin sovelluksiin ohuen ohuena, muun muassa painopaperipuolella sisällysluetteloita, uskonnollisia painotuotteita ja tuoteluetteloita varten, mutta yhtä lailla ohuutta tarvitaan esim. elintarvikekäärepapereissa ja erityisen vaativissa sähköeristepapereissa.
Esimerkiksi lääkepakkauksen tuoteseloste voi olla valmistettu delfortin superohuesta ohkopainopaperista, johon on mahdollista painaa runsaasti tietoa, mutta joka voidaan taitella hyvin pieneen kokoon mahtuakseen sisään lääkepakkaukseen.

Delfort Tervakosken paperitehtaalla on vuodesta 2008 lähtien valmistettu myös monenlaisia tuotteita pakkausteollisuuteen, kuten kakkupapereita ja leivinpaperia. Delfort-konsernissa panostetaankin voimakkaasti ekologisiin paperipakkausinnovaatioihin. Iso tuoteryhmä on ympäristöystävälliset elintarvikekäärepaperit, joita muun muassa pikaruokaravintolat käyttävät. Rasvankestävänä ne pitävät esimerkiksi hodarinsyöjän sormet puhtaina.

Delfort Tervakosken toimitusjohtaja Christofer Diesen (vas.), innovaatiopäällikkö Juuso Rantanen ja myyntipäällikkö Karoliina Haapaniemi.

Yhteistyöllä kaurankuoripaperia
Nykyisin 96 prosenttia Tervakosken valmistamista tuotteista menee vientiin.

Pieni siivu tuotannosta jää kuitenkin Suomeen ja tällainen esimerkiksi on tehtaan tuorein valmiiksi ehtinyt innovaatio, kauran kuoresta valmistettu paperi, jota valmistetaan Fazerin kauraleivän pussimateriaaliksi. Kyseessä on kiinnostava innovaatio, sillä tiettävästi kauraa ei ole käytetty paperinvalmistuksessa aiemmin.

Innovaatioita ei kuitenkaan tehdä yksin, ja kaurankuoripaperipussinkin kehitystarinassa yhdistettiin monen eri yrityksen osaaminen. Projekti käynnistyi Tampereen Ammattikorkeakoulun Herää pahvi -hankkeessa. Kaupalliselta puolelta makeis- ja leipomotuotevalmistaja Fazer lähti rohkeasti kehittämään kauraleivälleen uudenlaista pakkausta. Tärkeänä lenkkinä kehittämisketjussa on ollut myös pussit ja niiden demoversiot valmistanut Peltolan Pussi.

Innovointi vaatii sitkeyttä
Tämän vuoden helmikuussa markkinoille tulleen paperin raaka-aineesta 25 prosenttia on kaurankuorta. Aivan uudenlaisen tuotteen kehittämisessä vaaditaan sitkeyttä, eikä usko saa loppua projektin kestäessä.
– Teimme kaurankuoripaperista varmasti ainakin 11 eri versiota. Tämän sovelluksen ensimmäiset arkit valmistettiin jo vuonna 2019, joista Peltolan Pussi muotoili ensimmäiset demopussiversiot, kertoo delfort Tervakosken innovaatiopäällikkö Juuso Rantanen.

Tervakoskella on pitkät perinteet yhteistyöstä TAMKin kanssa, yhdessä on kehitetty erilaisia sovelluksia jo vuosia. Pitkän kehitystyön tuloksena kaurankuoripakkaus saatiin markkinoille ja nyt siitä valmistetussa pussissa myydään Fazerin paistopisteiden kauraleipää ympäri Suomea.

Kaurankuoripaperi on kehitetty laajassa yhteistyössä. Nyt kerätään ensimmäisestä vaiheesta kokemuksia sekä palautetta ja sen jälkeen mietitään, voidaanko konseptia jatkaa tai laajentaa. Tällä hetkellä projekti koskee tätä yhtä leivän pakkausta koskevaa tuotetta. – Siinä mielessä paperi on edelleenkin pilottituotevaiheessa, sanoo myyntipäällikkö Karoliina Haapaniemi, joka on ollut tiiviisti kehitystyössä mukana. – Jotta tätä konseptia lähdettäisiin kehittämään muille, pitäisi olla valmis business case odottamassa. Uskomme, että kiinnostusta on olemassa laajemminkin raaka-aineiden sivuvirtojen käyttöön kaupallisissa ratkaisuissa.

Delfortin kaikki tuotteet ovatkin tilaustuotteita. Tuotevalikoimassa on yli 1500 erilaista paperilaatua. Tehtaalla kehitetään usein asiakkaan kanssa parhaat asiakasta hyödyttävät ratkaisut ja räätälöidään ne asiakkaiden tarpeisiin. Tähän kaurankuoripaperin kehitysprojektiin on osallistuttu kiinnostuksesta sen mahdollistamaan aidosti ympäristöystävälliseen tuoteratkaisuun, jossa hyödynnetään sivuvirtoja ja luodaan hyvä ja kuluttajaa miellyttävä tuoteinnovaatio. Samalla tuoteinnovaation lanseerauksen yhteydessä saatu huomio ja näkyvyys on ilahduttavaa ja inspiroivaa.

Sivuvirrat käyttöön
Kaurankuoripaperissa kiinnostavinta on sivuvirtojen hyödyntäminen. Paperiin käytettävä kauraraaka-aine tulee Fazerin myllystä Lahdesta, samasta, jossa jauhetaan leivän kaurajyvät jauhoksi. Mitään ei siis tarvitse heittää hukkaan, kun akanatkin käytetään leivän pakkauksessa.

Tämä on Fazerille tärkeää.
– Aluksi kaurankuoripussi tuntui lähes mahdottomalta valmistaa. Kauran käyttäminen elintarvikepakkauksen raakamateriaalina on haastavaa, koska tuotteen pitää säilyä tuoreena ja olla turvallinen. Pussin pitää olla myös vesihöyrytiivis, jotta se suojaa leipää kovettumiselta. Oli todellinen työvoitto ja läpimurron hetki, kun riippumattoman laboratorion testitulokset saatiin kaurankuoripaperin elintarvikekelpoisuudesta, kertoo Fazer Leipomot Oy:n pakkauskehityspäällikkö Pia Soininen-Tengvall kaurankuoripussista kertovassa tiedotteessa.

Fazer lupaa tiedotteessaan myös jatkoa innovaatiolle.
– Kaurasta on moneksi. Tällä hetkellä pohdimme muun muassa, miten kaurankuoria voisi käyttää entistä laajemmin paperin ja pakkausten tuotannossa.  Emme halua, että kaurastamme menee akanaakaan hukkaan, Fazer Myllyn toimitusjohtaja Jarkko Arrajoki sanoo.

Omat haasteensa leipäpussiin tulee akanoista, joihin painoväri ei tartu kuten tavalliseen paperiin. Lopputuloksesta tulee kuitenkin rustiikkisen kaunis. Kuva: Fazer.

Sivuvirtojen käyttö paperin valmistuksessa tulee kasvamaan, arvioi delfort Tervakosken toimitusjohtaja
Christopher Diesen.
– Kiertotaloudessa hyödynnettävää on paljon. Pakkauspaperin valmistuksen kannalta elintarviketeollisuudessa syntyy sivuvirtoja monista muistakin raaka-aineista eli kiinnostavia materiaaleja on muitakin, joista ehkä tulevaisuudessa saadaan kuulla. Tällainen voisi olla esimerkiksi maissi, hän visioi.
– Meillä on jatkuvasti menossa eri tuotekehitysprojekteja, joista osa liittyy elintarviketeollisuuden pakkauksiin.
Konsernissa onkin päätetty tiivistää entisestään yhteistyötä yliopistojen ja korkeakoulujen kanssa.

Puitteet kunnossa
Innovoinnille on Tervakoskella luotu hyvä ympäristö. – Meillä on täällä hyvät mahdollisuudet kehittää uudenlaisia tuotteita: hyvinvarusteltu laboratorio ja useita taitavia tuotekehitykseen keskittyviä asiantuntijoita. Meillä on Tervakoskella lisäksi käytössämme koepaperikone, jonka ansiosta voimme innovoida ja kehittää ennennäkemättömiä tuotteita, Christopher Diesen sanoo. Pilottikone ja sen ympärille luotu organisaatio ja osaaminen lienee ainutlaatuinen Suomessa ja harvinainen koko maailmassa.


Tervakoski Oy tuottaa ja myy asiakkaille räätälöityjä erikoispapereita yli 60 maahan. Tuotevalikoima koostuu päällystetyistä ja päällystämättömistä ohuista painopapereista, ekologisista pakkauspapereista, leivinpapereista, sähköeristepapereista, tippipapereista sekä design- ja käsintehdyistä papereista. Tervakoski Oy on ISO-sertifioitu ja valmistaa myös Nordic Ecolabel -tuotteita.

Kaikessa toiminnassa huomioidaan kestävä kehitys: esimerkiksi puuraaka-aineet on sertifioitu FSC- ja
PEFC-standardien mukaisesti. Työntekijöitä on 340.

Vuonna 1818 perustettu yritys kuuluu delfort-konserniin, jonka pääkonttori on Itävallassa. Yritys valmistaa ja kehittää ohuita, kestävän kehityksen mukaisesti räätälöityjä erikoispaperiratkaisuja.


Artikkeli on julkaistu Pakkaus-lehdessä 2/2021.

Comments are closed.