Tilaa uutiskirje

Kolme suomalaisehdokasta LuxePackin palkinnonsaajaksi

Kolme suomalaisehdokasta LuxePackin palkinnonsaajaksi

Suomalaisyritykset Starcke, Sulapac ja Paptic ovat ehdolla tänään ovensa avaavan Monacon LuxePack -tapahtuman näytteilleasettajien Green Monaco -kilpailun Eco-conceived Packaging -sarjassa. Suomalaisyritykset edustavat puolta palkintosaajaehdokkaista, yhteensä kyseisessä sarjassa on ehdolla kuusi pakkausratkaisua. Kilpailun voittaja julkistetaan 3.10.

Sulapac
Sulapacin ehdolla olevan voidepurkkipakkauksen raaka-aineena käytetään täysin biohajoavia materiaaleja. Ominaisuuksiltaan, kestävyydeltään ja tuotannoltaan purkki on samankaltainen muovisen pakkausmateriaalin kanssa, mutta suurin osa pakkauksen raaka-aineesta on puukomposiittia, joka valmistetaan FSC-sertifioidusta, mikrobiologiset testit läpäisseestä puusta. Pakkaus kestää vettä ja rasvaa, eikä se läpäise happea. Tuote on ekologinen, ylellinen ja muotoiltava. Lue lisää Sulapacista.

Starcke
Starcken kilpailutyö Woodcan on koivuviilusta valmistettu lahjapakkaus Lignell&Piispasen Gustav Dill-vodkapullolle, joka palkittiin kesällä International Wine and Spirits (IWSC) -kilpailun vodka ja gin-sarjassa Lontoossa. Premiumtuote tarvitsee luksusluokan pakkauksen. Vodka on pullotettu Jaani Vaahteran suunnittelemaan lasipulloon, jonka suunnittelu korostaa tuotteen tillistä makua.
– Pullo on hieno, mutta aika raskas, joten tarvittiin lahjapakkaus sitä suojaamaan, kertoo koivuviiluisen pakkauksen suunnitellut Ilkka Harju. Sylinterin muotoinen Woodcan on maailman kevein puupakkaus. Sitä valmistaa Starcken kaksi konetta, jotka on suunniteltu valmistamaan tämäntyyppisiä pakkauksia. Kantena voidaan käyttää joko peltistä tai puista ratkaisua. Kansi tukee pyöreää puupakkausta niin, että kotelosta tulee erittäin kestävä, Ilkka Harju kertoo. Lue lisää Starcken ja Lignell&Piispasen yhteistyöstä marraskuun Pakkaus-lehdestä. Aiheeseen liittyy myös KotkaMills.

Paptic
Paptic on ehdolla Kyrö Distillerin Napue-ginille tehdyllä pakkauksella. Papticin patentoitu teknologia mahdollistaa uuden puukuitutuotteen valmistuksen, jolla on muovinkaltaisia ominaisuuksia. Sillä voi korvata esimerkiksi muovikalvoa pusseissa ja pakkauksissa. Yrityksen käyttämä teknologia perustuu VTT:llä tehtyyn kuitutuotteiden ja -prosessien tutkimustyöhön. Paptecin pusseissa raaka-aineesta 70 prosenttia on uusiutuvaa ja biohajoavaa, lisäksi materiaali on kierrätettävissä.
– Olemme käytännön esimerkki suomalaisesta osaamisesta, puupohjaisesta biotaloudesta. Innovaatiomme on maailman kärkeä ja mahdollisuudet ovat hurjat. Pelkästään Euroopassa käytetään vuosittain 100 miljardia muovipussia. Ensimmäinen tuotteemme on vastaus EU:n muovikassien vähentämiseen tähtäävälle direktiiville, kertoo Papticin toimitusjohtaja Tuomas Mustonen.

No Comments Yet.

Kommentoi julkaisua