Tilaa uutiskirje

Mika Lankila Suomen Pakkausyhdistyksen hallituksen puheenjohtajaksi

Mika Lankila

Mika Lankila Suomen Pakkausyhdistyksen hallituksen puheenjohtajaksi

Pyroll Pakkaukset Oy:n toimitusjohtaja Mika Lankila on valittu Suomen Pakkausyhdistys ry:n hallituksen puheenjohtajaksi kaudelle 2023–2025 Suomen Pakkausyhdistys ry:n syyskokouksessa 22.11.2022. SPY:n hallituksen varapuheenjohtajana jatkaa Kati Randell, Oy Paulig Finland Ab. Syyskokouksessa vahvistettiin myös yhdistyksen vuoden 2023 toimintasuunnitelma ja talousarvio.

- Pyroll Pakkaukset Oy:n toimitusjohtajana olen seurannut pakkausalaa viime vuodet läheltä. Kotimainen pakkausala on selvinnyt haastavista ajoista kiitettävästi: raaka-ainehuolto on pelannut ja vakavia saatavuusongelmia ei ole päässyt syntymään esimerkiksi elintarvike- tai lääketuotantoon. Myös jatkossa meidän alan toimijoiden on pysyttävä kilpailukykyisenä uusien haasteiden edessä. On oltava rohkeutta kehittää omaa toimintaa sekä nostaa koko pakkausalan roolia ja sen merkitystä. Ilman pakkausta harva tuote toimii, Mika Lankila sanoo.

- Suomen Pakkausyhdistyksen roolin näen entistä tärkeämpänä, sillä ala on muuttumassa voimakkaasti lähivuosina. Pakkausalaan liittyvä lainsäädäntö on yhä edelleen kiristymässä, uusia kustannuksia ja lisää raportointia on tiedossa, mutta niiden hyödyt tuntuvat jäävän epämääräisiksi. Kukaan ei kuitenkaan tunnu kuulevan alan huutoa, Lankila jatkaa.

Lisätietoja:

Mika Lankila, toimitusjohtaja, Pyroll Pakkaukset Oy, mika.lankila@pyroll.com, +358 44 5338569

Antro Säilä, toimitusjohtaja, Suomen Pakkausyhdistys ry, antro.saila@pakkaus.com, p. +358 40 5891 891

Suomen Pakkausyhdistys ry (SPY) on järjestö, jonka tehtävänä on edistää pakkausalan yleisiä toimintaedellytyksiä. Yhdistys toimii linkkinä jäsentensä, alan yritysten, yhteisöjen ja muiden alan toimijoiden välillä koko pakkausketjun alueella. SPY toimii pakkausalan edunvalvojana kehitettäessä viranomaisten kanssa lainsäädäntöä, seuraa teknistä ja taloudellista kehitystä, alaa koskettavia ohjeita, standardeja ja lainsäädäntöä, yleistä suhtautumista pakkaamiseen, järjestää koulutusta, välittää tietoa jäsenilleen sekä julkaisee Pakkaus-nimistä alan ammattilehteä. www.pakkaus.com

Comments are closed.