Tilaa uutiskirje

Myymälän myyntitykki

Myymälän myyntitykki

Myymälään astuttaessa kuluttajalle avautuu hyllymeri, jonka seassa display-ratkaisut ovat yhä yleisempi näky. Tuotepaljous aiheuttaa sen, että suurin osa ostopäätöksistä tehdään impulsiivisesti, jolloin myyntiteline voi toimia apuna kuluttajan huomion herättämisessä ja vahvistaa ostopäätöksen syntymistä. Hyllymeren keskeltä täytyy erottua edukseen muun muassa muodolla ja väreillä.

Displayn tehtävä on herättää huomiota, lisätä myyntiä ja tukea tuotteen brändiä. Uusien digipainokoneiden ansiosta ratkaisut ovat yhä luovempia.
– Hyvä display pysäyttää kuluttajan tuotteen kohdalla ja sen tehtävä myynninedistäjänä on esitellä tuote tavalla, joka vahvistaa ostopäätöstä. Kuluttajan huomio herätetään väreillä, muodoilla, koolla ja rakenneratkaisuilla, kertoo Jyri Weiste Adaralta.

Myös DS Smithillä tiedetään, millaisia ominaisuuksia hyvällä myyntitelineellä on.
– Se myy, suojaa tuotetta, kuljettaa, on logistisesti optimaalinen ja tukee brändiä, sanoo Kari Vuori DS Smithiltä.

Adaran toteuttama traktori-display.

Brändiä tukemassa
Esillepano vaatii ymmärrystä taustalla olevasta konseptista. Adaran uuden sukupolven digipainokone on antanut uusia mahdollisuuksia yrityksen asiakkaiden markkinointiin.
– Digipainotekniikalla toteutettu aaltopahvinen Järvisuomen traktori on tällä tavalla totutettu ja erityisen onnistunut display.
– Pelkkä rakenne ei vielä yksistään edistä myyntiä. Hyvä myymäläesillepano ja display sen ohessa nostaa tuotteet näyttävästi ja houkuttelevasti esiin. Se on selkeä, brändin mukainen, visuaalisesti houkutteleva ja sen viesti on kohderyhmää puhutteleva, muistuttaa Jyri Weiste.
– Hyvä display ja pakkaus edistävät tuotteen myyntiä – jos ne ovat loistavia, ne tukevat lisäksi brändiä, kertaa Kari Vuori.

Kirveiden myyntitelineen toteutus DS Smith.

Halpa myyntimies
Myyntitelineet sijoitetaan myymälässä mahdollisimman keskeiselle paikalle ihmisvirtojen lähelle, jotta ne tavoittaisivat mahdollisimman laajasti kuluttajia. Display-ratkaisut ovat edullisia ja maksavat itsensä takaisin. Vai onko näin?
– Tutkimusten mukaan myyntiteline voi lisätä myyntiä moninkertaisesti. Aaltopahvista valmistettu display on edullinen ja tehokas myynnin edistäjä, kertoo Jyri Weiste.
– Ehdottomasti maksavat. Tämä on yksi parhaita päätöksenteon edistäjiä, sillä ostopäätöksistä 82 % syntyy myymälässä ja itse päätös tehdään viidessä sekunnissa. DS Smith voi tarjota takaisinmaksun tarkastelun tueksi ohjelmaa, jonka avulla tuloksia voidaan seurata ja analysoida, kertoo Kari Vuori.
– Ostopäätöksistä iso osa tehdään vasta kaupassa. Siksi hyvin suunniteltu ja kohderyhmää puhutteleva display on usein maksanut itsensä takaisin jo siinä vaiheessa, kun sen valmistus aloitetaan. Rakennesuunnittelun jälkeen teemme useimmissa tapauksissa asiakkaalle 3D-kuvat, joilla asiakkaan on helppo myydä kokonaisuus esimerkiksi kaupan ketjuille. Tärkeää on mitattavuus. Myymälämarkkinoille on tärkeää asettaa selkeät myynnilliset ja mielikuvalliset tavoitteet, jolloin panostusten arviointi on helpompaa, sanoo Jarmo Syrjälä Granolta.

Pieni tuote erottuu Granon myyntitelineessä.

Eri asiakkaita kiinnostaa eri ratkaisut
– Asiakas arvostaa sitä, miten ratkaisu toimii. Yleensä se on aina myynnin edistäminen, mutta se voi olla myös kustannusten alentaminen ja riskien parempi hallinta, sanoo Kari Vuori.
– Yleensä asiakas kasaa myyntitelineen itse, mutta kasauspalvelu on myös mahdollinen. Loppukäyttäjä arvostaa palvelua, nopeutta, kustannustehokkuutta, helppoutta sekä innovatiivisia ratkaisuja. Tärkeimmät kriteerit tuntuvat olevan ammattitaitoinen palvelu sekä nopea toimitusaika, sanoo Jyri Weiste.
– Displayn pitää olla tuotteille riittävän kestävä, mutta sen kasaamiseen ei myöskään saa kulua liikaa aikaa. Lattia ja hyllytilaa myymälässä on rajallista, joten rakenteen pitää olla optimaalinen kokonsa puolesta. Mitä kompaktimpi rakenne, sen helpommin telineen saa koottua. Kuluttajat arvostat myymäläympäristössä elämyksellisyyttä ja ovat valmiita luoville ja rohkeillekin toteutuksille. Nykyään lähes kaikki ratkaisut ovat mahdollisia ja otamme mielellään vastaan mitä hulluimmatkin haasteet, kertoo Jarmo Syrjälä.
– Vaihtoehtoiset materiaalit myyntitelineissä lisääntyvät kaiken aikaa. Myös erilaiset älyratkaisut, kuten lisätyn todellisuuden hyödyntäminen yleistyy. Älyratkaisuissa on varmasti paljon kehitettävää, sillä kaikkia mahdollisuuksia tuskin edes vielä tiedetään. Kierrätettävyys ja ympäristönäkökulmat korostuvat entistäkin enemmän, painottaa Kari Vuori.
– Grano toimittaa lähes aina lattiadisplayt myymälään valmiiksi kasattuna ja tuotteet valmiiksi hyllytettynä. Telineen päällä on kuljetushuppu, joka nostetaan kaupassa pois. Myös kasauspalvelun sekä logistiikan tilaaminen meiltä on mahdollista, kertoo Jarmo Syrjälä.

Teksti: Oona Poutiainen
Kuvat: Valmistajat

Juttu on julkaistu Pakkaus-lehden numerossa 4/2018

No Comments Yet.

Kommentoi julkaisua