Tilaa uutiskirje

Neljä WorldStar-palkintoa Suomeen

Maailman parhaat pakkaukset palkittiin:
Suomeen neljä WorldStaria

World Packaging Organization WPO on valinnut maailman vuoden 2018 parhaat pakkaukset. Suomeen saatiin ennätysmäärä, neljä pakkausalan maailmanmestaruutta eli WordStaria. Suomalaisista pakkausratkaisuista  Atria, AR Carton, Pyroll ja Stora Enso, voittivat sarjoissaan WorldStarit.

WorldStar on vuosittain järjestettävä WPO:n järjestämä kilpailu, johon maailman parhaimmat pakkaukset voivat osallistua. WorldStareista kilpaili tällä kertaa yhteensä 318 pakkausta 38 eri maasta. Kilpailun esikarsintana toimii kansalliset tai alueelliset kilpailut, joissa osallistuvan pakkauksen pitää ensin olla palkittu. Suomalaiset pakkausalan toimijat pääsevät mukaan ottamalla ensin osaa Pohjoismaiseen ScanStar-kilpailuun, jossa palkitut pakkaukset saavat osallistumisoikeuden WorldStariin. Suomessa molempia kilpailuja edustaa Suomen Pakkausyhdistys ry.

Kilpailun palkinnot jaetaan WPO:n tilaisuudessa Gold Coastilla Australian Queeslandissa toukokuussa 2018.

Atria voitti WorldStarin jauhelihalle suunnitellulla pakkauksellaan. Vakuumi ”jauhelihan kokoinen pakkaus” edustaa lajissaan täysin uudenlaista pakkausratkaisua. Pakkaus on yksinkertainen, tyylikäs ja toimiva. Joustomuovista valmistettu pakkaus vähentää materiaalin kulutusta ja säästää tilaa niin kuljetuksissa, kaupan hyllyllä, jääkaapissa ja roskiksessa.

AR Carton voitti WorldStarin Orionille suunnittelemallaan pakkauksella. Pakkaus on lapsiturvallinen ratkaisu koirille tarkoitetun, ääniltä rauhoittavan Sileo-geelin pakkaamiseen. Kartonkipakkauksessa on innovatiivinen mekanismi, jonka käytettävyys ”lapsilukkoineen” on hyvä.

Kalakantojen elvyttämiseen tarkoitettu mätirasia toi Pyrollille WorldStarin. Pakkaus on valmistettu kartongista, joten se ei synnytä jätettä maatuessaan vesistöön ja siten ratkaisee ympäristönsuojeluhaasteen.


Stora Enso Packagingin
Andbros Oy:lle suunnittelema valaisinten kuljetus- ja myyntipakkauksen suunnittelu tuo aaltopahvipakkauksen parhaat puolet esiin ja se palkittiin WorldStarilla. Suunnittelu on erinomaista, pakkauksen kaikki pinnat on käytetty ja yksityiskohdat ovat loppuun asti mietittyjä.

Lisätietoja kilpailusta:

Antro Säilä, toimitusjohtaja, Suomen Pakkausyhdistys ry, antro.saila@pakkaus.com, p. 040 5891 891

Suomen Pakkausyhdistys eli SPY on järjestö, jonka tehtävänä on edistää pakkausalan yleisiä toimintaedellytyksiä. Yhdistys toimii linkkinä jäsentensä, alan yritysten, yhteisöjen ja muiden alan toimijoiden välillä koko pakkausketjun alueella. SPY toimii pakkausalan edunvalvojana kehitettäessä viranomaisten kanssa alaa koskevaa lainsäädäntöä.

SPY seuraa myös alan teknistä ja taloudellista kehitystä, alaa koskettavia ohjeita, standardeja ja lainsäädäntöä sekä yleistä suhtautumista pakkaamiseen, järjestää alan koulutusta ja välittää tietoa jäsenilleen sekä julkaisee Pakkaus-nimistä alan ammattilehteä.

 

No Comments Yet.

Kommentoi julkaisua