Tilaa uutiskirje

Pack Summit oli menestys – jälleen kerran! 

Pack Summit oli menestys – jälleen kerran! 

Suomen Pakkausyhdistyksellä oli ilo ja kunnia isännöidä järjestyksessään toista PackSummit -tapahtumaa Lahden Sibeliustalossa keskiviikkona 29. marraskuuta 2017. Paikalle oli saatu yli 300 osallistujaa kaikista pakkausarvoketjun jäsenistä; materiaalien valmistajia, pakkausten valmistajia ja käyttäjiä, kauppaa ja logistiikkaa sekä tietysti palvelujen tarjoajia. 

Päivä tarjosi mielenkiintoisia keynote-puheenvuoroja pakkauksien rooleista, mahdollisuuksia ja haasteista eri toimijoiden näkökulmista. Uudet ja vanhemmatkin toimittajat pääsivät pop-up -messuilla ja omissa puheenvuoroissaan esittelemään omia ratkaisujaan. Päivä päättyi Demos Helsinki -ajatuspajan perustajan Roope Mokan tulevaisuutta visioivaan esitykseen, jonka jälkeen loppuhuipennuksena jaettiin palkinnot niin yhteispohjoismaisessa ScanStar kuin Pack Summitin opiskelijoille suunnatussa pakkauspalkintokilpailuissa.  

ScanStar-voittajien kunniaksi järjestettiin seminaaripäivän jälkeen yhteinen gaalaillallinen yhdessä Pakkauskillan kanssa Lahden Seurahuoneella. Perinteistä illallista juhlavoitti lahtelainen Lumos-jousikvartetti taidokkaalla esityksellään, joka alkoi Sibeliuksen Finlandialla ja päättyi Abbaan.  

Suomessa on järjestetty viime vuosina runsaasti erilaisia pakkausalan messutapahtumia – joidenkin mielestä jopa liian paljon ja liian usein. Vaikka tapaamisfoorumit ovat tärkeitä, pitää messuilla olla uutta kerrottavaa. Jos uutta kerrottavaa ei riitä jokaiselle vuodelle, on syytä vakavasti harkita tapahtumien harventamista.  

Nuoresta iästään huolimatta PackSummit on jo vakiinnuttanut asemansa suomalaisen pakkausalan kohtaamispaikkana. Tapahtuman myönteinen ilmapiiri on selvästi aistittavissa ja sen puitteissa muuten totista kilpailua käyvien yritystenkin on mahdollista olla ystäviä – ainakin kerran vuodessa. Seuraava PackSummit tullaan järjestämään syksyllä 2018 ja sen teemana tulee olemaan ”pakkaus ja brändin hallinta”.  

Loppuaan lähestyvä vuosi 2017 on Suomen Pakkausyhdistyksen näkökulmasta ollut positiivisen kiireinen. PackSummitin lisäksi myös muut yhdistyksen tapahtumat ja koulutukset ovat vetäneet runsaasti osallistujia ja Pakkaus-lehti tilaajia sekä ilmoittajia. Myös Pakkausyhdistyksen jäsenmäärä jatkaa kasvuaan. Lukijan käsissä olevan Pakkaus-lehden vuoden 2017 viimeisen numeron myötä on aika hetkeksi huokaista ja keskittyä sesongin pakkauksiin eli joululahjoihin. Haluan toivottaa kaikille Pakkaus-lehden lukijoille hyvää joulua!

Antro Säilä
Kirjoittaja on Pakkaus-lehden päätoimittaja ja Suomen Pakkausyhdistyksen toimitusjohtaja

Kirjoitus on Pakkaus-lehden 8/2017 pääkirjoitus 

No Comments Yet.

Kommentoi julkaisua