Tilaa uutiskirje

PackSummit 2018 – kiitos kaikille osallistujille!

PackSummit 2018 - kiitos kaikille osallistujille!

PackSummit 2018 tarjosi pakkausalan toimijoille ideoita, inspiraatiota, uutta tietoa ja vertaistukea. Päivän polttavia puheenaiheita oli kestävä kehitys, jonka haasteita pakkaavat yritykset nyt taklaavat. Toiseksi teemaksi nousi digitalisaatio, joka mullistaa myös pakkausmaailmaa ja tavaroiden logistiikkaa.
Monet pakkauksia käyttävät yritykset sisällyttävät nyt muovinäkökulman yritysvastuuohjelmaansa. Vaikka vaihtoehtoisia pakkausmateriaaleja on vielä kovin vähän, erilaisia korvaavia vaihtoehtoja pilotoidaan eri puolilla maailmaa samalla kun eurooppalainen regulaatio kiristyy isoin askelin.
Nämä kysymykset nousivat useammassa puheenvuorossa esille Sibeliustalossa Lahdessa järjestetyssä tapahtumassa 31.10.2018. Tapahtuma järjestettiin nyt kolmatta kertaa.
Aamupäivän esityksissä tapahtuman osallistujat kerääntyivät yhteiseen seminaariosuuteen, jossa HKScanin Anna Lind ja Keskon Anni Ronkainen kertoivat, miten pakkausmaailman ajankohtaisia kysymyksiä käsitellään näissä yrityksissä. TetraPakin Alexanro Carvalho kertoi elintarvikkeiden verkkokaupan tulevaisuuden näkymistä sekä LAMKin Noora Nylander ja Oona Casalegno haastoivat yleisön kuulemaan, mitä nuoret ajattelevat pakkausbrändeistä. Aamupäivän aikana saatiin kuulla myös Lahti JuniorZ:n maailman ensiesitys pakkausräpistä.

Päivän keskustelujen moderoijana ja key note -puheenvuoron pitäjänä toimi Riikka Kämppi.
Iltapäivän rinnakkaisohjelmien tietoiskut ja pop-up messut esittelevät alan kansainvälisiä näkymiä, parasta suomalaista osaamista ja ennakkoluulottomia innovaatioita.

 

Esitykset:

Alexandre Carvalho, Tetra Pak

Juha-Heikki Tanskanen, Pakkauskierrätys Rinki Oy

Noora Nylander, Lahden ammattikorkeakoulu

Mats Käldström, Walki

Teemu Sihvola, Schoeller Allibert

 

No Comments Yet.

Kommentoi julkaisua