Tilaa uutiskirje

Pohjoismaiden parhaat pakkaukset valittiin

Pohjoismaiden parhaat pakkaukset valittiin

Onneksi olkoon kaikki 17 ScanStarin voittanutta pakkausta ja pakkausten suunnitelleet ja toteuttaneet tiimit! Onnittelut myös pakkausten käyttäjille!

ScanStar -kilpailu keräsi tänä vuonna yhteensä 29 osallistuvaa pakkausratkaisua Norjasta, Suomesta, Ruotsista ja Tanskasta. Suomalaiset pakkaukset loistivat taas sekä osallistuja- että myönnettyjen palkintojen määrässä. Suomalaisyrityksistä ScanStar myönnettiin Boxonille, Papticille, Pyroll Pakkauksille ja DS Smithille sekä Stora Ensolle kaksi.

Kilpailun Oslossa elokuussa kokoontunut tuomaristo piti tämänvuotisia kilpailutöitä erittäin kovatasoisena ja tiukka tuomaristo myönsi yhteensä 17 palkintoa. Voittajapakkaukset kävivät tarkan seulan läpi ja useista ratkaisuista kilpailun jury kävi tiukkaa keskustelua.

Suomea tuomaristossa edusti Oona Casalegno LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutista. Muut tuomariston jäsenet olivat Lasse Lavrsen, Toms Gruppen (Tanska), Lars Windeman, PacsOn (Ruotsi) ja Ole Anton Bakke, Jotun A/S (Norja). Tuomariston puheenjohtajana toimi Per Øivind Nordberg, Emballasjeföreningen Norge (Norja) ja Antro Säilä (Suomi) toimi kilpailun tarkkailijana.

Kilpailun palkinnot jaetaan Emballasjedagene -tapahtuman yhteydessä Norjan Sandefjordissa 10.11.2022.

ScanStar on yhteispohjoismainen pakkausalan toimijoiden kilpailu, joka on järjestetty vuodesta 1969 lähtien. Kilpailu on avoin kaikille Skandinaviassa suunnitelluille, valmistetuille tai käytettäville pakkauksille ja sen järjestämisvastuussa ovat vuorovuosina Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan pakkausalan toimialajärjestöt. Tänä vuonna kilpailun järjesti Emballasjeföreningen Norge eli Norjan Pakkausyhdistys.

ScanStarilla pohjoismaisessa kilpailussa palkitut pakkausratkaisut saavat oikeuden osallistua pakkausalan maailmanmestaruuskilpailuna pidettyyn WorldStar-kilpailuun, jonka järjestäjä on World Packaging Organization WPO.

Suomalaiset ScanStarilla palkitut pakkaukset:

Boxon Oy
Materiaali: Aaltopahvi C-flute
Käyttäjä: Rapala/KL-Teho

Yksinkertainen ja elegantti korroosiota estävä pakkaus erilaisille jääkairan terille, jossa korroosiota estävä inhibiittori on asennettu suoraan pahvin pintaan. Ratkaisu ei ole kallis, ja tarkoituksessaan tehokas. Ympäristöystävällinen, monomateriaalista valmistettu pakkaus, jota voinee käyttää myös muissa, vastaavaa suojausta tarvitsevissa sovelluksissa.

Paptic
Materiaali: Paptic-materiaali
Käyttäjä: Puukin tila

Kuitupohjainen, kierrätyskelpoinen pakkaus, jolla on potentiaalia myös muiden tuotteiden kuin vihannesten pakkauksena. Materiaalilla on hyvät painatusominaisuudet ja sen saa suljettua tiiviisti. Myös materiaalin barrieerikerros on toimiva.

Pyroll
Jokainen lintu on tärkeä - jugurttipurkin kannen suunnittelukampanja kuluttajille

Toteutus: Pyroll
Materiaali: Kuitu
Käyttäjä: Arla Finland

Kuitupohjaisten jugurttipurkkien kannet ovat kuluttajien suunnittelemia. Kuluttajat osallistettiin suunnittelemaan oma lintuaiheinen design kampanja-aikana. Tuomaristo piti uudenlaisesta, oivaltavasta ideasta, jonka ajatuksena on ilo ja tasa-arvoisuus.

Ainoa viinipullon pakkaus

Yritys: Stora Enso
Materiaali: Aaltopahvi
Käyttäjä: Ainoa Winery

Laatikkoon pakattuna viinipullo tuntuu ja näyttää lahjalta ja se saa tuotteen tuntumaan arvokkaalta. Elegantti laatikko myös suojaa pulloa hyvin.

Temal-pesualtaan kuljetuspakkaus

Yritys: DS Smith
Rakenne: DS Smith
Materiaali: Aaltopahvi
Käyttäjä: Temal

Korvaa ennen käytössä olleen polystyreenin, kestävän kehityksen mukainen ratkaisu.

Yritys: Stora Enso Packaging Oy
Materiaali: Aaltopahvi
Käyttäjä: Leikkokukkien kasvattajat

Kustannustehokas, hyvin suunniteltu, helppokäyttöinen ja kestävän kehityksen mukainen pakkaus leikkokukkien kuljetukseen. Valmistettu uusiutuvasta materiaalista ja toimii hyvin logistiikkaketjussa. Hyvin suunniteltu, muoviämpärin korvaava pakkaus

Kaikki kilpailussa palkitut pakkaukset:

www.scanstar.org

Comments are closed.