Tilaa uutiskirje

ScanStar 2020 ilmoittautuminen alkaa

ScanStar 2020 -kilpailun ilmoittautuminen alkaa

Mikä on ScanStar?

ScanStar on yhteispohjoismainen pakkauskilpailu, jonka Scandinavian Packaging Associatio (SPA) on järjestänyt vuodesta 1969 lähtien.

Kuka voi osallistua?
Kilpailu on avoin kaikille pakkausratkaisuille, jotka on suunniteltu, rakennettu tai tuotettu jossakin Pohjoismaassa. Myös pohjoismaalaisen yrityksen tilaama pakkaus voi osallistua kilpailuun. Kilpailuun ilmoitetun pakkauksen on oltava markkinoilla ennen ilmoittautumista eikä pakkausratkaisu voi olla aiemmin osallistunut kilpailuun. 

Kilpailutyön voi ilmoittaa pakkauksen suunnittelija, rakentaja, valmistaja tai käyttäjä muiden osapuolten suostumuksella.

Osallistujalla on mahdollisuus ilmoittaa kilpailuun niin monta pakkausratkaisua kuin haluaa, kunhan ne täyttävät kilpailun säännöt.

Osallistumismaksu 1000 € / kilpailutyö (Laskutetaan ilmoittautumisajan umpeuduttua).

Mitä ScanStar tarkoittaa?
Yritys, jolle on myönnetty ScanStar saa diplomin lisäksi oikeuden käyttää ScanStar -tunnusta palkitun pakkauksen markkinoinnissa.

Pakkaus, jolle on myönnetty ScanStar, saa osallistumisoikeuden maailmanlaajuiseen WorldStar -kilpailuun.

Ilmoittautumiset
Ilmoittautuminen osallistuvista pakkauksista oheisen linkin kautta viimeistään 16.6.2020. Kilpailutöistä lähetetään myös kuvat oheisen linkin kautta.

Kaikista pakkauksista voi ja kannattaa lähettää ilmoittautumislomakkeen liitteenä myös lisätietoja, esim. kuvauksen tuotteesta, sen soveltamisesta ja suunnittelusta.

Varsinaiset kilpailutyöt lähetetään kolmena kappaleena, joista yksi varustettuna itse pakattavalla tuotteella (jos mahdollista, ei pilaantuvia tuotteita) ja kaksi tyhjinä pakkauksina. Töiden vastaanottamisesta ei saa aiheutua kustannuksia vastaanottajalle ja niistä johtuvat mahdolliset tulliselvitykset hoitaa lähettäjä.

Kilpailutöiden (itse pakkausten) tulee olla perillä Suomen Pakkausyhdistyksessä viimeistään 26.6.2020.


Työt lähetetään osoitteella
Suomen Pakkausyhdistys
Rautatieläisenkatu 6
00520 HELSINKI

Kilpailukategoriat:

 • Kuluttajapakkaukset
 • Kuljetus/jakelupakkaukset
 • Muut pakkaukset

 Ensisijaisia arviontikriteereitä ovat:

 • Uusi idea/uusi käyttökohde
  Onko pakkausidea aivan uusi tai käytetäänkö ratkaisussa vanhaa ideaa uudella tavalla? Edustaako ratkaisu merkittävää teknistä parannusta, muotoilua, uutta materiaalia tai tekniikkaa? Onko pakkausratkaisulle kehitetty aivan uudenlainen käyttökohde vaikka kokonaan toiselta teollisuusalalta?
 • Suojausominaisuudet
  Suojaa tuotetta riittävän hyvin ottaen huomioon biologiset, kemialliset ja logistiset vaatimukset? Kuvaa pakkauksen suojausominaisuuksia. Läpäisee määritellyt testit tuotteen käyttöalueella? On standardien mukainen?

 • Hinta/kustannussäästöt
  Tuottaako ratkaisu kustannussäästöjä? Kuvaile kustannussäästöjä, esim. vähemmän vaurioita, alemmat työvoimakulut, vähentyneet varastointikustannukset ym. Piteneekö pakkauksen elinkaari, esim. lisäämällä tuotteen kestävyyttä, vähentämällä materiaalitarvetta, lisäämällä materiaalivahvuutta? 

 • Käyttäjaystävällisyys
  Miten pakkaus täytetään, avataan, uudelleensuljetaan ja säilytetään? Soveltuvuus logistiikkaketjuun? Voiko pakkausratkaisua käyttää olemassaolevilla pakkauslinjoilla? Tuoko pakkaus etuja loppukäyttäjälle, esim. käytettävyys? 

 • Design
  Parantaako rakenne- ja graafinen suunnittelu tuotteen imagoa? Onko design entistä parempi? Jos on, miten? Mitkä ovat tärkeimpiä muutoksia ja niiden vaikutus loppukäyttäjälle?

 • Ympäristö
  Pakkauksen ympäristövaikutukset? Onko pakkaus ympäristöystävällinen uudelleenkäyttö- ja kierrätysnäkökulmasta? Onko pakkaus kestävän kehityksen mukainen? 

Ilmoittautumislinkki
Ilmoittautumisten dead line 16.6.2020

Materiaalit (pakkaukset) lähetetään osoitteella
Suomen Pakkausyhdistys
Rautatieläisenkatu 6
00520 Helsinki

Lähetysten oltava perillä viimeistään 26.6.2020.

Kilpailumaksu:

Lisätietoja: Johanna Nikunen, johanna.nikunen@pakkaus.com
Kilpailun säännöt: http://www.scanstar.org/fi/scanstar-kilpailun-saeaennoet/

Comments are closed.