Tilaa uutiskirje

EcoFishBox on maailman paras kestävän kehityksen pakkaus – Sai myös WorldStarin

EcoFishBox on maailman paras kestävän kehityksen pakkaus – Sai myös WorldStarin

Mediatiedote 12.5.2017

Maailman vuoden 2017 parhaat pakkaukset on valittu: Suomessa kehitetty Stora Enson EcoFishBox voitti World Packaging Organization WPO:n Sustainability Awardin. Pakkaukselle myönnettiin myös WorldStar-palkinto.

Kilpailun tuomaristo valitsi EcoFishBoxin WorldStar Sustainability Awardin voittajaksi eli parhaaksi kestävän kehityksen mukaiseksi pakkaukseksi maailmassa kilpailuun osallistuneiden 292 pakkausratkaisun joukosta. Ratkaisulle myönnettiin myös WorldStar-palkinto. EcoFishBox on tarkoitettu kauppojen ja ravintoloiden tuorekalatuotteiden pakkaamiseen. Se on suunniteltu yrityksen DesignStudiossa Lahdessa. Laatikko on vesi- ja vuototiivis sen lineriin valmiiksi tehdyn PET-laminoinnin ja erityisen taitosmenetelmänsä ansiosta. Kuitupohjaista pakkausta ei aiemmin ole juurikaan käytetty tässä tarkoituksessa.

Uusiutuvasta materiaalista valmistettu kuitupohjainen laatikko on tilaasäästävä ja se toimitetaan litteänä aaltopahvipahvilevynä. Sen materiaali on täysin kierrätettävää, ja se tuo säästöä pakkausten jätteenkäsittelyssä. EcoFishBoxilla voidaan korvata aiemmin samaan tarkoitukseen käytettyjä, polystyreenistä valmistettuja laatikoita.

WorldStar on vuosittain järjestettävä maailman pakkausjärjestöjen kilpailu. Kilpailun palkinnot jaettiin maailman suurimman pakkausalan messutapahtuman Interpackin yhteydessä järjestetyssä WPO:n tilaisuudessa Düsseldorfissa Saksassa.

Suomalaiset pakkausalan toimijat pääsevät mukaan maailman parhaiden pakkausten kilpailuun ottamalla ensin osaa Pohjoismaiseen ScanStar-kilpailuun. ScanStarilla ensin palkitut pakkaukset saavat osallistumisoikeuden WorldStariin. Suomessa molempia kilpailuja edustaa Suomen Pakkausyhdistys ry.

 Lisätietoja:
Antro Säilä, toimitusjohtaja, Suomen Pakkausyhdistys ry, antro.saila@pakkaus.com, p. 040 5891 891 tai Vesa Penttinen, myynnin kehityspäällikkö, Stora Enso Packaging, vesa.penttinen@storaenso.com, p. 040 5022 978

Vesa Penttinen (vas.), Mika Tuhkunen, joka on vastannut EcoFishBoxin suunnittelusta ja Timo Anonen Stora Ensosta vastaanottivat WorldStar- ja WorldStar Sustainability -palkinnot World Packaging Organizationin järjestämässä tilaisuudessa Düsseldorfissa.


S
uomen Pakkausyhdistys eli SPY on järjestö, jonka tehtävänä on edistää pakkausalan yleisiä toimintaedellytyksiä. Yhdistys toimii linkkinä jäsentensä, alan yritysten, yhteisöjen ja muiden alan toimijoiden välillä koko pakkausketjun alueella. SPY toimii pakkausalan edunvalvojana kehitettäessä viranomaisten kanssa alaa koskevaa lainsäädäntöä.

SPY seuraa myös alan teknistä ja taloudellista kehitystä, alaa koskettavia ohjeita, standardeja ja lainsäädäntöä sekä yleistä suhtautumista pakkaamiseen, järjestää alan koulutusta ja välittää tietoa jäsenilleen sekä julkaisee Pakkaus-nimistä alan ammattilehteä.

 

 

No Comments Yet.

Kommentoi julkaisua