Tilaa uutiskirje

Valion välipalatehdas avattiin

Kaikki harjakattopakkaukset kasvipohjaisista raaka-aineista Valion välipalatehtaalla

Litran harjakattoiset jugurttitölkit vilisevät silmissä Valion vastavalmistuneella välipalatehtaalla Riihimäellä. Nämä nyt valmistuvat pakkaukset kuuluvat vielä koe-eriin, mutta kun Valion uusi välipalatehdas aloittaa toimintansa elo-syyskuun aikana, valmistuu tehtaalla 28 000 litraista jugurttitölkkiä tunnissa. Täydellä kapasiteetilla se tekee yhteensä 120 miljoonaa kiloa vuodessa!

Tehdas on ympäristöystävällisyydeltään huippuluokkaa, ja tärkeänä osana tämän tehtaan ja koko Valion vastuullisuusohjelmaa ovat pakkaukset. Kaikki Riihimäen välipalatehtaassa käytettävät litranvetoiset harjakattopakkaukset on valmistettu kokonaan korkkia myöten kasvipohjaisista raaka-aineista. Kasvipohjainen raaka-aine vähentää riippuvuutta fossiilisista raaka-aineista.
- Vuoteen 2018 mennessä kaikki Valion maito-, piimä-, kerma- ja jugurttiharjakattotölkit valmistetaan kokonaan kasvipohjaisista materiaaleista, Valion toimitusjohtaja Annikka Hurme lupaa.

Presidentti Tarja Halonen avasi yhdessä toimitusjohtaja Annikka Hurmeen kanssa tehtaan. Annikka Hurmeen lempimaku jugurteista on hedelmäpommi, Tarja Halonen kertoo olevansa omavarainen marjojen suhteen, joten maustamaton on hänen suosikkinsa. Tehtaan avajaisia vietettiin 17.8. 2017.

Katso videokuvaa avajaisista:

 

No Comments Yet.

Kommentoi julkaisua