Tilaa uutiskirje

Westpakin toiminta kehittyy samaa tahtia fleksopainon kanssa

Westpakin toiminta kehittyy samaa tahtia fleksopainon kanssa

Elintarviketeollisuuden pakkauskalvoihin keskittyvä säkyläläinen Westpak Oy on panostanut toimintansa alusta lähtien ympäristön kannalta kestäviin pakkausteknologioihin. Energiaa säästävät tuotantoratkaisut ovat konkreettisia esimerkkejä yhtiön valitsemasta toimintalinjasta.

Muovipakkaukset ovat elintarviketeollisuuden pakkausten valtavirtaa monista syistä. Pakkausten tiiviys on luonnollinen perusvaatimus, mikä on helppo toteuttaa nykyaikaisella muoviteknologialla. Materiaalia tulee kuitenkin säästää sekä ympäristösyistä että pakkausten kustannusten hillitsemiseksi.
–  Pakkaukset tehdään monikerroksisina niin ohuina kuin mahdollista. Siinä tulee kuitenkin raja vastaan, jonka jälkeen ei ole mielekästä enää ohentaa, jotta pakkaus säilyttää varmuudella tärkeimmän ominaisuutensa eli sisällön luotettavan suojaamisen, pohtii Westpakin myyntipäällikkö Arto Musakka.
Neljännesvuosisadan alalla työskennelleenä Musakka on nähnyt muovipakkausten kehityskaaren. Viime aikoina ympäristöarvoista on tullut keskeinen osa pakkausten laatukriteereitä. Kun Westpak aloitti kymmenen vuotta sitten, aika oli Musakan ja toimitusjohtaja Jonas Skuthällan mukaan kypsä sille, että ympäristönäkökulmasta tuli muutakin kuin pelkkä lisuke teknis-taloudelliseen päätöksentekoon. Siitä lähtien pakkausmateriaaleja on systemaattisesti ohennettu.
– Raaka-aineet kehittyvät jatkuvasti, ja uusia raaka-ainelähteitä otetaan käyttöön. Meidän WestECO-tuotesarjaamme käytetään sokeriruokopohjaista raaka-ainetta. Näin saamme nostettua uusiutuvan raaka-aineen osuutta pakkauksessa, Skuthälla kertoo.

Ympäristöä säästävästi maailmalle
– Keräämme talteen painovärien sisältämän liuottimen poltosta syntyvän lämpöenergian. Emme tarvitse ulkopuolisia lämmönlähteitä paitsi kaikkein kireimmillä pakkasilla, Skuthälla sanoo.
Myös värien käytössä Westpakilla säästetään. Neljän fleksovärin lisäksi fleksopainatuksessa tarvitaan neljän perusvärin lisäksi PMS-sävyjä, Westpak on onnistunut kehittämään tuotantoaan niin, että jopa paremmin sävyjä toistava lopputulos saadaan aikaan vähemmillä väreillä.
– Meillä on käytössä oma WESTtone-värijärjestelmä, jolla yhdessä kehittyneen reproteknologian kanssa saadaan paras mahdollinen lopputulos, Arto Musakka perustelee.

Digitaalista painatusta
Westpak löysi heti toimintansa alussa itselleen sopivat tilat Lännen Plant Systemsin entisistä tiloista, joissa se aluksi oli vuokralaisena. Muutama vuosi sitten tilat siirtyivät laajennustarpeen myötä West­pakin omistukseen.
Tontti on Jonas Skuthällan mukaan Westpakille sopiva, koska laajenemisvaraa riittää myös tulevaisuudessa ja koska logistinen sijainti on hyvä. Viimeisimmät investoinnit, jotka ovat vaatineet myös lisärakentamista, ovat olleet fleksopainokoneen, laminointikoneen ja viimeisimpänä uuden digitaalisen painokoneen hankinta.

Fleksopainamisen kehitys parin viime vuosikymmenen aikana on ollut oleellinen perusta Westpakin mahdollisuuksille kehittää omaa toimintaansa. Westpakin konekannan lippulaiva on Hewlett Packardilta hiljattain hankittu digitaalinen painokone.
– Uuden digipainatuksen ansiosta yksilöllisten pakkauspainatusten mahdollisuus lisää luontevasti asiakaslähtöisyyttä. Nyt pakkauksia voi tuottaa helposti myös pienissä sarjoissa. Digipainatus mahdollistaa pakkausten yksilöllisyyden lisäksi myös muunlaisen digitaalisen sisällön liittämisen pakkaukseen, esimerkiksi kuluttajille suunnatut kilpailut, Skuthälla pohtii.

 

Teksti ja kuvat: Vesa Tompuri
Juttu julkaistu Pakkaus-lehdessä 4/2018

No Comments Yet.

Kommentoi julkaisua