Tilaa uutiskirje

Suomeen neljä WorldStar -palkintoa – Jospakin pakkaus palkittiin myös Sustainability Awardilla

Suomeen neljä WorldStar -palkintoa -
Jospakin pakkaus palkittiin myös Sustainability Awardilla

Suomalaisyritysten suunnittelemat pakkaukset ovat menestyneet erinomaisesti maailman parhaiden pakkausten WorldStar -kilpailussa, jonka järjestää World Packaging Organization WPO. Suomessa kehitetty Jospakin ruokapakkaus on voittanut kilpailussa Sustainability Awardin. Lisäksi Sulapac, Adara Pakkaus ja DS Smith saivat kilpailussa WorldStarit.

Kilpailun tuomaristo palkitsi WorldStarilla Jospakin valmisruokien pakkauksen ja valitsi sen myös Sustainability Awardin voittajaksi eli parhaaksi kestävän kehityksen mukaiseksi pakkaukseksi maailmassa. Jospakin suunnittelema vuoka soveltuu elintarvikkeille, kuten eineksille, kasviksille, lihalle ja kalalle. Jospak-vuoan valmistuksessa käytetään 85 prosenttia vähemmän muovia kuin perinteisen elintarvikevuoan tuotannossa.

Jospak Oy:n pakkaus muodostuu kuitupohjaisesta vuoasta ja erillisestä muovikalvosta, joten se soveltuu suojakaasupakkaamiseen. Käytön jälkeen vuoan kalvovuorauksen voi irrottaa kartongista, eli materiaalit voi lajitella omina jakeinaan kartonki- ja muovikeräykseen. Kilpailuun osallistuneen vuoan käyttäjä on Pouttu, joka on suunnitellut pakkauspainatuksen.
- Tämä on meille huikea tunnustus ja edesauttaa pakkausratkaisumme tunnetuksi tekemistä myös kansainvälisillä markkinoilla, jonne tähtäämme, sanoo Jospakin toimitusjohtaja Tarja Heikkilä.

Suomalaisista yrityksistä pakkausten maailmanmestaruuskilpailussa WorldStar-palkinnoilla palkittiin myös Adara Pakkaus, DS Smith ja Sulapac omilla pakkausratkaisuillaan.

Adara Pakkaus voitti WorldStarin Kotkamillsille suunnittelemallaan kartonkikuppien keräyssäiliöllä, johon käytön jälkeen laitetut juomakupit pinoutuvat. Säiliö kuppeineen voidaan lajitella sellaisenaan kartonkikeräykseen.

DS Smithin Suomen PackRight Centre -suunnitteluyksikössä kehitetty, Refresco Finland Oy:lle suunniteltu juomapakkauksien kuljetuspakkaus palkittiin myös WorldStarilla. Kierrätyskuidusta valmistettu aaltopahvinen kuljetuspakkaus kuluttaa vähemmän materiaalia, suojaa nestepakkaukset kuljetuksen aikana ja on kierrätettävissä. Lavalle sijoitettu kuljetuspakkaus voidaan sijoittaa sellaisenaan suoraan myymälään.

 

Sulapacin kehittämä, muovia korvaava, puukomposiitista valmistettu pakkaus sai myös WorldStarin. Kilpailuun osallistunut pakkaus on suunniteltu Kultakeskus Oy:n Kohinoor-korujen pakkaamiseen, mutta se on samankaltainen kuin yrityksen kosmetiikan pakkaukseen tarkoitettu rasia. Ominaisuuksiltaan, kestävyydeltään ja tuotannoltaan purkki on samankaltainen muovisen pakkausmateriaalin kanssa.

–         Suomalaisten pakkausten menestys WorldStar-kilpailussa osoittaa, että maassamme on osaamista erityisesti puupohjaisten ja ekologisten pakkausratkaisujen kehittämiseen, sanoo Pohjoismaita kilpailun tuomaristossa edustanut Antro Säilä, joka on Suomen Pakkausyhdistys ry:n toimitusjohtaja.

WorldStar on vuosittain järjestettävä maailman pakkausjärjestöjen kilpailu, johon osallistui tällä kertaa 319 pakkausratkaisua yhteensä 35 maasta. Tuomaristo kokoontui Kiinan Jinanissa lokakuussa ja palkinnot jaetaan ensi vuoden toukokuussa Prahassa.

Suomalaiset pakkausalan toimijat pääsevät mukaan maailman parhaiden pakkausten kilpailuun ottamalla ensin osaa Pohjoismaiseen ScanStar-kilpailuun. ScanStarilla ensin palkitut pakkaukset saavat osallistumisoikeuden WorldStariin. Suomessa molempia kilpailuja edustaa Suomen Pakkausyhdistys ry.

Lisätietoja:

Antro Säilä, toimitusjohtaja, Suomen Pakkausyhdistys ry, antro.saila@pakkaus.com, p. 040 5891 891

Tarja Heikkilä, toimitusjohtaja, Jospak, tarja.heikkila@jospak.com, p. 050 385 5610

 

No Comments Yet.

Kommentoi julkaisua