Tilaa uutiskirje

Maailman parhaat pakkausinnovaatiot 2020 julkistettiin – DS Smith ja Stora Enso Packaging toivat Suomeen WorldStarit

DS Smith ja Stora Enso Packaging toivat Suomeen WorldStarit

Suomalaisyritysten suunnittelemat pakkaukset ovat menestyneet maailman parhaiden pakkausten WorldStar -kilpailussa, jonka järjestää World Packaging Organisation WPO. Suomalaisista yrityksistä palkinnot saivat omilla pakkausratkaisuillaan DS Smith ja Stora Enso Packaging.  

Kilpailun tuomaristo palkitsi WorldStarilla DS Smithin suunnitteleman pahvisen perunoiden kuljetus- myynti ja säilytyslaatikon. Laatikko on uudenlainen pakkaus perunoiden jakeluun ja myyntiin ja se korvaa paperiset ja muoviset ratkaisut ja suojaa tuotetta valolta. Pakkaus tarjoaa kauppiaalle uudenlaisen tavan esitellä tuotetta ja se erottautuu muiden vastaavien tuotteiden pakkauksista.

Sama pakkaus toimii sekä kuljetus- että säilytyspakkauksena eli tuottaa vähemmän pakkausjätettä. Kuluttajien on helppo kuljettaa laatikko kotiin ja säilyttää perunat pakkauksessa, eikä tuotetta tarvitse säilyttää jääkaapissa. Pakkaus avataan sivusta, joten perunat saa helposti ulos pakkauksesta.

Stora Enso Packagingin suunnittelema irtojäätelöpakkaus voitti myös WorldStarin. Pakkauksen käyttäjä Wanhan Porvoon Jäätelötehdas valmistaa 75 erilaista käsin valmistettua irtojäätelömakua. Perinteisesti irtojäätelöt pakataan muovisiin tai metallisiin astioihin, mutta tämä nyt kehitetty ratkaisu on kuitupohjainen.

Uusi pakkaus voidaan toimittaa asiakkaalle litteänä ja sen voi litistää käytön jälkeen uudelleen ja viedä kierrätykseen. Pakkaus on aiempaa kevyempi, joten se tarjoaa säästöä kuljetuksissa. Jopa 95 prosenttisesti uusiutuvista materiaaleista valmistettu kartonkipakkaus myös suojaa tuotetta sulamiselta entisiä paremmin.

WorldStar on vuosittain järjestettävä maailman pakkausjärjestöjen kilpailu, johon osallistui tällä kertaa yhteensä 319 pakkausratkaisua 35 eri maasta. Tuomaristo kokoontui Balilla Indonesiassa lokakuussa ja palkinnot jaetaan 8.5.2020 Düsseldorfissa.   

Suomalaiset pakkausalan toimijat pääsevät mukaan maailman parhaiden pakkausten kilpailuun ottamalla ensin osaa Pohjoismaiseen ScanStar -kilpailuun. ScanStarilla ensin palkitut pakkaukset saavat osallistumisoikeuden WorldStariin. Suomessa molempia kilpailuja edustaa Suomen Pakkausyhdistys ry.

Lisätietoja:
Antro Säilä, toimitusjohtaja, Suomen Pakkausyhdistys ry, antro.saila@pakkaus.com, p. 040 5891 891

Tiedotteen lähetti: Johanna Nikunen, Suomen Pakkausyhdistys ry, viestintäpäällikkö, johanna.nikunen@pakkaus.com, 0503143562
https://www.worldstar.org/worldstar-winners-2020

DS Smith – Perunoiden kuljetus-, myynti- ja säilytyslaatikko
Tuottaja: DS Smith
Suunnittelija: Jyrki Valkama ja Maarit Mäkinen
Käyttäjä: Tuorekartano Oy
Stora Enso – Jäätelöpakkaus
Tuottaja: Van Genchten Packaging, Hungary
Suunnittelija: Outi Honkavaara
Käyttäjä: Vanhan Porvoon Jäätelotehdas

No Comments Yet.

Kommentoi julkaisua