Tilaa uutiskirje

Pakkausalan peruskurssi nro 86

Peruskurssilta pohjatiedot ja verkostot

Suomen Pakkausyhdistyksen kerran vuodessa järjestämä peruskurssi koostuu kolmesta lähiopetusjaksosta, jotka pidetään syys- ja tammikuun välisenä aikana Helsingin Messukeskuksessa. Jaksojen aikana järjestetään seitsemän tiivistä päivää lähiopetusta, käydään läpi eri mm. pakkausmateriaalit, logistiikan vaatimukset pakkaamiselle, pakkaussuunnittelu, pakkausten painaminen, pakkausvaihtoehdot, kehittyvät pakkausmateriaalit ja teollinen pakkaaminen ja kustannukset.

Kurssin luennoitsijoina toimivat alan parhaat asiantuntijat. Kurssiin kuuluu myös yritysvierailupäivä alan yrityksiin. Edellisillä kursseilla vierailtiin mm. Meiralla Helsingissä, Finnvacumissa Söderkullassa  ja Inexin logistiikkakeskuksessa Sipoossa.

Kurssiin sisältyy lähipäivien lisäksi ryhmätyö. Kunkin ryhmän on tarkoitus kehittää uudenlainen pakkausinnovaatio annetulle tuotteelle. Ryhmätyötä toteutettaessa voi ottaa heti tuoreeltaan käyttöön kaikki kurssin aikana kertyneet tiedot, taidot ja ideat, samoin kuin verkostot. Kokeneet pakkausalan ammattilaiset antavat ryhmälle palautetta suunnitellusta pakkauksesta.

Verkostoituminen onkin kurssilaisilta saadun palautteen mukaan yksi tärkeimmistä anneista tiedollisen pääoman lisäksi. Kannattaa varata aikaa kurssi-iltojen jälkeen ja jäädä tutustumaan muihin! Verkostoituminen ei kuitenkaan pääty kurssin loputtua, koska kurssin suorittaneet hyväksytään Pakkauskillan jäseniksi. Nyt järjestettävä kurssi on järjestyksessään 86.

Pakkauskilta kokoontuu pari kertaa vuosittain möötteihin. Kiltamööttien ohjelmassa on yritysvierailuja ja illallistapahtumia, oiva tilaisuus verkostoitumiseen alan ammattilaisten kanssa siis. Kiltaan kuuluu tällä hetkellä noin 400 pakkausalan toimijaa.

Paikka: Messukeskus, Helsinki, tarvitessa Teams.

1. jakso 21.-22.9.2022
2. jakso 15.-17.11.2022
3. jakso 18.-19.1.2023

Osallistumismaksu Suomen Pakkausyhdistyksen jäsenyrityksissä toimivilta 3600 €, muilta 3900 € (+alv. 24 %).
Kurssilaisille jaetaan myös uusi Kestävä pakkaus -kirja.

Pakkauskurssista sanottua:

“Pakkauskurssi tarjoili koko pakkausalan kirjon napakassa ja kiinnostavassa muodossa. Hyvin suunniteltu luennoitisjaasetti oli todella vaikuttava, ja oli innostavaa kuunnella omien alojensa rautaisia asiantuntijoita, joilla jokaisella oma persoonallinen ote. Ilmoittautuessani kurssille en ihan ymmärtänyt, miten monipuolisesta kattauksesta oli kyse, ja jokainen luentopäivä toi lukuisia oivalluksia ja lisäsi oman osaamiseni pääomaa. Vaikka asia oli painavaa, tunnelma oli rentoa, mitä itse pidän oppimisessa tärkeänä.  

Toimin itse mekaanisen pakkaus- ja materiaalitestauksen parissa, ja huomattavin etu oli oppia eri pakkausalan toimijoiden käytäntöjen, näkemysten ja trendien vaikutuksesta pakkauksiin ja niihin kohdistuviin vaatimuksiin. Kurssikavereiden kanssa vaihdetut ajatukset, ihmisiin & heidän organisaatioihinsa tutustuminen sekä yritysvierailut olivat suurta helmeä! Kurssilta saatujen verkostojen arvo on merkittävä.

Mikäli tulevaisuudessa tulisi Pakkausalan jatkokurssi, osallistuisin oikopäätä.”
Taija Jolanki, Kvalitest, Kvalitest Industrial Ltd

Korona huolestuttaa? Olemme varautuneet siihen, että luennoille voi osallistua etänä oman altistumisen tai oireilun vuoksi.  Otamme huomioon annetut oheistukset ja löydät täältä Messukeskuksen toimet turvalliseen osallistumiseen. Seuraamme tilannetta tarkasti ja tarvittaessa teemme muutoksia ohjelmaan viranomaisten ohjeistuksen mukaan. Jos jokin osio jää sinulta kokonaan väliin, voimme sopia kyseiseen osioon osallistumisesta seuraavan kurssin yhteydessä.

Kiinnostuitko?
Lisätietoja Tanja Koukulta, puh. 050 566 1101 tai tanja.koukku @ pakkaus.com.

Ilmoittautumiset tämän linkin kautta >

 

Pakkausalan peruskurssin nro 80 osallistujajoukko.


Kurssilaiset saavat lopuksi diplomit.


Päiväys ja aika
21.09.2022 - 19.01.2023 00:00

Tapahtumapaikka
Messukeskus

Kartta latautuu...

Comments are closed.