Tilaa uutiskirje

Toblerone

Ikoniset pakkaukset

Toblerone

Tobleronen kehittivät Theodor Tobler ja Emil Baumann Sveitsissä vuonna 1908. Suklaan nimi on yhdistelmä Toblerin sukunimestä ja nougat-makeista tarkoittavasta italiankielisestä sanasta torrone. Resepti on patentoitu. Toblerone-tuotemerkki kuuluu nykyisin Mondelez Internationalille.

Patukan kolmionmuotoinen pakkaus, joka on saman muotoinen kuin sisällä oleva tuote, on uskottu viittavan Sveitsin ja Italian rajalla sijaitsevaan Matterhorn-vuoreen. Pakkauksessa on Matterhornin kuva, mutta perustajan poika kertoo, että kolmion muoto onkin pyramidi, ja innoituksen siitä suklaan kehittäjä sai Folies-Bergèresin tanssijoiden esityksensä lopuksi muodostamasta pyramidista.

Itse pakkaus on 111-vuotisen olemassaolonsa aikana muuttunut vain vähän painatuksiltaan, mutta muoto on pysynyt tunnistettavan vuorenmuotoisena. Pakkauksen muoto tekee siitä tunnistettavan ympäri maailmaa. Perus-maitosuklaanmakuisesta Tobleronesta on myös muita maku- ja kokoversioita, mutta kaikki patukat on pakattu samanmuotoiseen pakkaukseen.

No Comments Yet.

Kommentoi julkaisua